Ostvarena još jedna suradnja

 

Kako imamo za cilj širiti mrežu naših suradnika i pokriti što više područja medicine koja mogu biti od pomoći problemima koji su usko povezani sa endometriozom tako smo postigli još jedan cilj i ostvarili suradnju sa Poliklinikom Leptir i njezinim osnivačem dr. Antom Škaro.

 U nastavku ćemo predstaviti samu Polikliniku Leptir i njezinog osnivača dr. Antu Škaro.

 

dr. Ante Škaro, specijalist otorinolaringologije, kirurg glave i vrata - osnivač poliklinike Leptir

 

    Doktor Ante  Škaro ima dvadesetogodišnje medicinsko iskustvo. Specijalizirao je otorinolaringologiju te kirurgiju glave i vrata. Područje posebnog interesa mu je dijagnoza i liječenje štitne žlijezde.

    Osnivač i voditelj Poliklinike Leptir, privatnog centra za štitnjaču, prvog privatnog specijaliziranog centra za bolesti štitne žlijezde u Hrvatskoj, koja djeluje od 2008. godine, a u kojoj je aktivan i danas kao ravnatelj. U svojoj praksi rado uključuje različite medicinske i nemedicinske stručnjake, u svrhu pružanja cjelovite potpore pacijentima. Područja posebnog interesa su dijagnosticiranje i liječenje bolesti štitne žlijezde, minimalno invazivna kirurgija štitnjače, kirurgija kožnih promjena i onkokirurgija.  

 • 1995. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te time stekao zvanje doktora medicine
 • pripravnički liječnički staž odradio u Klinici za tumore u Zagrebu
 • 1997. godine diplomirao kao liječnik na Časničkoj školi u Zagrebu
 • 1998. godine u Klinici za tumore u Zagrebu započeo specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata
 • 2002. godine položio specijalistički ispit u KB “Sestre Milosrdnice” u Zagreb
 • 2002. godine završio tečaj “Ultrazvuk vrata i štitne žlijezde”, Medicinski fakultet i KBC “Zagreb”
 • 2004. godine završio tečaj “Course of Endoscopic Endocrine Surgery”, Universita di Pisa, Italy.
 • 1995- 2008. godine radio kao kirurg u Službi za kirurgiju tumora glave i vrata, Klinike za tumore u Zagrebu.

 Sudionik je brojnih domaćih i međunarodnih kongresa, te autor i koautor više znanstvenih i stručnih radova i članaka, te član Hrvatskog Liječničkog Zbora, Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata, Hrvatskog onkološkog društva i Europskog društva za endokrinu kirurgiju.

 

Više o poliklinici Leptir možete pogledati ovdje.

 

Kako prehrana u današnje vrijeme igra veliku ulogu u ublažavanju simptoma brojnih bolesti a često i u samoj prevenciji određenih bolesti. Smatramo da je važna stavka u ublažavanju simptoma i kod endometrioze. Svijest o pravilnom, zdravom i nutritivno kvalitetnom prehranom zauzima visoko mjesto kod osoba oboljelih od endometrioze i stoga nam je od iznimne važnosti što smo u suradnji s Poliklinikom Leptir uspjeli na listu naših novih suradnika dodati i nutricionisticu Karmen Matković Melki.  

Ukratko o Karmen i njezinom području djelovanja;

 

Karmen Matković Melki, dipl.ing.preh.teh., univ.mag.pharm.

 Bogato iskustvo u području nutricionizma i fitoterapije svakodnevno primjenjuje u radu s pacijentima Poliklinike. Specijalnost je dijetoterapija i suplementacija vezana uz disfunkcije štitne žlijezde. Certificirana je terapeutkinja za Metabolic balance® program, namijenjen zdravom mršavljenju. 

 

 • Diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij prehrambene tehnologije, smjer nutricionizam
 • 2021. Završila je poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacija s dijetoterapijom na Farmaceutskom – biokemijskom fakultetu
 • Od 2011. djeluje u nutricionističkom savjetovalištu Bioleptir pri poliklinici Leptir
 • Suvoditeljica je Definicije hrane, edukativnog nutricionističkog centra
 • Predavač je stručnih predmeta na studiju Gastronomije na Visokoj školi Aspira u Zagrebu.
 • Predsjednica je Hrvatskog saveza nutricionista i članica Hrvatskog akademskogi centra primijenjenog nutricionizma (HACPN)
 • Certificirani je terapeut Metabolic balance® programa
 • Autorica je znanstveno-popularnih nutricionističkih članaka i aktivna sudionica niza stručnih skupova i kongresa iz područja nutricionizma

 

 Naši suradnici Poliklinika Leptir i nutricionistica Karmen Matković Melki, stoje na raspolaganju oboljelima od endometrioze za sva pitanja i nedoumice putem naše rubrike Pitaj stručnjaka. 

Uz navedeno, poliklinika Leptir je naše članice odlučila darovati besplatnim prvim savjetovanjem vezano uz prehranu kao jedan od alata u ublažavanju simptoma endometrioze. Dodatno, članicama daruje popust od 30% na personalizirani plan prehrane.