Novi suradnik Udruge ANDRIJA KARAČIĆ, dr. med.

 

Drage članice predstavljamo vam novog suradnika Udruge!

 

 Kao Udruga želimo i imamo za cilj okupiti stručnjake koji, svaki na svom području rada,

mogu pomoći u obuzdavanju same bolesti ili njezinih simptoma, te podizanju kvalitete života oboljelih žena.

 

 Naš novi suradnik je ANDRIJA KARAČIĆ, dr. med. specijalizant abdominalne kirurgije i osnivač Centra za crijevni mikrobiom Centar Mikrobiom d.o.o. 

U nastavku donosimo ukratko o samom centru i njegovom području rada.

 

 „Centar za crijevni mikrobiom (CCM) prva je ustanova u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe koja je usko specijalizirana za analizu i istraživanje crijevnog mikrobioma.

U skladu s najnovijim znanstvenim spoznajama, te uz pomoć suvremenih biotehnoloških metoda bavi se dijagnostikom, ali i optimizacijom crijevnog mikrobioma u kontekstu različitih zdravstvenih problema.

Cilj CCM-a je u suradnji s partnerima iz znanosti i biomedicine staviti ulogu crijevnog mikrobioma u fokus prevencije i liječenju različitih bolesti i poremećaja u svrhu njihove optimizacije.

Uloga crijevnog mikrobioma danas je glavni predmet opsežnog izučavanja vodećih svjetskih znanstvenika i liječnika koji su složni da crijevni mikrobiom ima ključnu ulogu u zaštiti zdravlja. CCM je osnovao Andrija Karačić, dr. med. liječnik specijalizant abdominalne kirurgije, jer je prepoznao potencijal crijevnog mikrobioma ne samo u poboljšanju skrbi o kirurškom bolesniku, već i o pacijentima s ginekološkim, dermatološkim i mnogim drugim bolestima. Tijekom 2022. CCM je razvio poseban instrument GYNOBIOM koji rezultate analize crijevnog mikrobioma stavlja u kontekst dviju ginekoloških bolesti: sindroma policističnih jajnika i endometrioze.“

Za sve članice Udruge Ja sam 1 od 10 CCM odobrava popust od 15 % na analizu crijevnog mikrobioma uz kod JASAM1OD10.

Više informacija o CCM-u možete pogledati ovdje .