Suradnica Udruge - Viktorija Mišura, bacc. physioth., D.O.

Suradnja na svim zdravstvenim područjima je izuzetno važan doprinos za dobrobit oboljelih od endometrioze.

S tim ciljem u vidu, neprestano radimo na širenju mreže suradnika.

 

U nastavku donosimo opširnije o Viktoriji, njezinom području rada i interesu za pružanje pomoći svojim znanjem i iskustvom ženama oboljelima od endometrioze.

    Viktorija je diplomirala na stručnom studiju fizioterapije u Zagrebu 2012. godine. Pripravnički staž i radno iskustvo stjecala je u Privatnoj praksi fizikalne terapije Jadranka Brozd. Uz brojne edukacije iz područja manualne terapije, 2021. godine diplomirala je na Hrvatskoj  akademiji osteopatije. Nakon 10- to godišnjeg rada, pokreće vlastiti posao. Bavi se tretiranjem problematike mišićno-koštanog sustava, no njezino usmjerenje u radu  je područje ginekologije, urologije i porodništva.

    "Još tijekom studija fizioterapije, na kolegiju ginekologije i porodništva osjetila sam poseban interes u ovome području. Kroz rad, shvatila sam da je to moj poziv. Iz tog razloga kontinuirano se educiram kako bih što više i kvalitetnije pomogla ženama i muškarcima sa zdjeličnim tegobama."

    Područje rada su:

– zdjelična bol (najčešće prisutna u slučaju endometrioze, intersticijskog cistitisa, policističnih jajnika, fibroida i mioma, nakon operativnih zahvata, poroda) 
 
– bolovi u području zdjeličnog dna (u slučaju vaginizma, dispaurenije, operativnih zahvata, kronične napetosti mišića) 
 
– bolovi u kralježnici 
 
– oporavak nakon poroda (procjena jakosti trbušnih mišića i dijastaze, mišića zdjeličnog dna, zdjelice i kralježnice) 
 
– oporavak nakon operacije (za smanjenje boli, korekciju posture i funkcije) 
 
– tretman ožiljaka (nakon carskog reza, laparoskopskih operacija trbuha) 
 
– oporavak nakon operacije karcinoma dojke (za smanjenje otečenosti ruke, povratak pokreta i funkcije ruke, smanjenje boli) 
 
– učestalo mokrenje, urgencija 
 
– trudnice (bolovi u trudnoći, priprema za porod) 
 
– podrška u procesu umjetne oplodnje (IVF-a)– radom na posturi, osobito zdjelici za korekciju asimetrija, napetosti i povećanjem cirkulacije i limfne drenaže postižu se dobri uvjeti za uspješnu trudnoću .

    "Endometrioza za mene ima osobit značaj. Iako nemam dijagnozu, upoznata sam s tegobama iz prve ruke od bliskih osoba. Zato sam napravila istraživanje i završni rad na temu 'Utjecaj osteopatije na simptome endometrioze' pri čemu sam ušla duboko u temu, a rezultati su se pokazali vrlo dobri. Danas, mnogo klijentica dolazi upravo zbog dijagnoze endometrioze i bolova. Cilj mi je pomoći ženama da smanje svoje tegobe i žive kvalitetnije.''

Svim članicama Udruge Ja sam 1 od 10 odobren je popust od 30 % na tretmane.

Za više informacija o Viktoriji i Endointegri slijedite ovu poveznicu .

Također, Viktorija stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja koja možete postaviti putem Pitaj stručnjaka uz odabir područja "Fizioterapeut".