Najava stručnog simpozija

 

Udruga sa zadovoljstvom najavljuje održavanje  stručnog simpozija „Rana dijagnoza, lakša endometrioza“ u suradnji s Gradom Zagrebom.

Povjerenstvo Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-a i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB), u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, na sjednici održanoj 13. travnja 2023. godine prihvatilo je i podržalo provedbu pilot projekta ranog otkrivanja endometrioze pod nazivom "Rana dijagnoza, lakša endometrioza" koji je bio predstavljen od strane Udruge Ja sam 1 od 10.

Kao jedna od aktivnosti koja se provodi u sklopu Projekta je stručni simpozij pod nazivom „Rana dijagnoza, lakša endometrioza“ Udruge Ja sam 1 od 10 u organizaciji s Gradom Zagrebom.

Stručni simpozij održat će se 11. studenog 2023. godine na lokaciji Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu od 9:00 do 16:00 sati.

Rok za prijavu je 11. studeni 2023. , a kotizacija iznosi 25,00 € ( 188, 36 kn ).

Ovaj događaj odvija se uz podršku Referentnog centra za endometriozu Ministarstva zdravstva, Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB), Hrvatskog društva za endometriozu te uz partnerstvo s Kliničkom bolnicom Sveti Duh.

Simpozij će biti usmjeren na educiranje liječnika specijalista ginekologije na primarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite i specijalista anesteziologije na području grada Zagreba kako bi se smanjile godine potrebne da se endometrioza dijagnosticira te kako bi se pružila adekvatna zaštita ženama oboljelim od endometrioze. Istaknuti stručnjaci s područja ginekologije, anesteziologije, abdominalne kirurgije, nutricionizma i fizioterapije sudionicima Simpozija prenijet će svoja znanja i iskustva iz prakse i tako sudionicima omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Stručni simpozij bit će bodovan od strane Hrvatske liječničke komore, a broj mjesta je ograničen.

Time nam je prvenstveno cilj naglasiti važnost multidisciplinarnog pristupa i suradnje različitih grana medicine u svrhu bržeg postavljanja dijagnoze te kako bi u svom svakodnevnom radu iste pružile adekvatniju zaštitu ženama oboljelim od endometrioze.

Prijava na Simpozij nalazi se na sljedećem linku: https://forms.office.com/e/6PRZFgGuY3.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas možete kontaktirati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.