BRUNCH FOR A CAUSE

Povod eventa pod nazivom “Brunch for a cause” bio je dvojake prirode – obilježavanje prvog Dana podizanja svijesti o endometriozi u Republici Hrvatskoj te informiranja javnosti o endometriozi i važnosti borbe protiv iste.

Udruga žena oboljelih od endometrioze Ja sam 1 od 10 organizirala je u subotu, 4. ožujka 2023. u poznatom zagrebačkom dnevnom baru Ten22, event pod nazivom “Brunch for a Cause“ kojim je svečano obilježila proglašenje 1. ožujka Danom podizanja svijesti o endometriozi u Republici Hrvatskoj te informirala mnoštvo posjetitelja o samoj endometriozi i radu Udruge.

Okupljene je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu Zorica Martić, predsjednica Udruge, a ciljeve i smjerove djelovanja Udruga je prezentirala putem panel rasprave pod nazivom "kava sa stručnjacima". Raspravu je moderirala potpredsjednica Udruge Nika Bašić Bunić, koja je javnost upoznala s bliskom suradnjom Udruge s Referentnim centrom za endometriozu MZRH KBC Zagreb s kojima intenzivno rade na edukaciji liječnika, povećanju broja centara izvrsnosti, izradi smjernica dijagnostike te na regulaciji prava na posebnosti vezane uz zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Prof. Mario Ćorić, dr. med. kroz primjere je ilustrirao gore navedenu problematiku, dok je dr. Jug Klobučić podizala svijesnost oko specifičnosti radiološke dijagnostike duboke zdjelične endometrioze. “Kavu sa stručnjacima” zatvorila je Zrinka Štetić Grubišić, mag.psih., psihoterapeut pod supervizijom ukazavši na važnost psihološke pomoći ženama te podrške obitelji, partnera i okoline.

Klikom na link možete pogledati video snimku panel rasprave "Kava sa stručnjacima"

 

 pic 1

prof. dr. sc. Mario Ćorić dr. med., Anita Jugu Klobučić dr. med., Zrnika Štetić Grubišić mag. psih., vodstvo Udruge

Posjetitelji su se mogli dodatno informirati o radu Udruge kroz neformalne razgovore s vodstvom Udruge, njezinim stručnim suradnicima, a na dar su dobili žutu ružu koja je simbol Udruge jer predstavlja međunarodni simbol za endometriozu – žutu vrpcu.

Vodstvo Udruge na kraju eventa još jedanput se zahvalilo svim posjetiteljima koji su prepoznali važnost informiranja o endometriozi i borbi protiv iste te svojim dolaskom iskazali podršku radu Udruge;  pogotovo gospođi Ljubici Lukačić, zastupnici i izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora, Ireni Barišić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Slavi Bilić, predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika, Valeriji Đurđević, počasnoj članici Udruge, Luki Kamenečkom, predstavniku tematske radne grupe za zdravstvo iz stranke Možemo!, Tanji Paun, mag. iur., pravnoj savjetnici u Udruzi poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, dr. Dunji Skoko-Poljak, načelnici Sektora za javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitu te dr. sc. Mireli Šentiji Knežević, izaslanici gradonačelnika grada Zagreba, zamjenici pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

pic 2

Ljubica Lukačić, zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Anita Jug-Klobučić dr. med., prof. dr. sc. Mario Ćorić dr. med., vodstvo Udruge

pic 3

Slava Bilić (HSU), dr. sc. Mirela Šentija Knežević, dr. Dunja Skoko-Poljak načelnica Sektora za javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitu (MZ),

Irena Barišić, dr.med., specijalist ginekologije i opstetricije (HZJZ) s vodstvom Udruge

pic 4

Tanja Paun, mag.iur., pravna savjetnica u Udruzi poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

pic 5

Valerija Đurđević s vodstvom Udruge

Zahvaljući donatorima, Cicchetti, Green Cakes, Korica, Ten22, Tvoje.hr, S7designs, koji su pokazali veliko srce i podržali event, omogućili su da svi posjetitelji odnesu lijepe uspomene s njega, dok se medijski partner, Gloria, pobrinula da o eventu saznaju i oni koji su bili spriječeni prisustvovati mu.

 Ostale fotografije sa događaja možete pogledati klikom na slijedeći link.