Poziv za ispunjavanje ankete

Povjerenstvo Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-a i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB), u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, na sjednici održanoj 13. travnja 2023. godine prihvatilo je i podržalo provedbu pilot projekta ranog otkrivanja endometrioze pod nazivom "Rana dijagnoza, lakša endometrioza"  koji je bio predstavljen od strane Udruge žena oboljelih od endometrioze Ja sam 1 od 10.

Cilj Projekta je povezivanje žena, istraživanje stavova i znanja stručnjaka o endometriozi te educiranje liječnika specijalista ginekologije na primarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite i specijalista anesteziologije na području grada Zagreba, dok je glavna svrha osvijestiti društvo, kako pacijentice, tako i stručni kadar, kako bi se smanjile godine potrebne da se endometrioza dijagnosticira te kako bi se pružila adekvatna zaštita ženama oboljelim od endometrioze. Kroz razne aktivnosti koje bi se provodile u svrhu realizacije navedenih ciljeva, Projekt bi obuhvatio žene oboljele od endometrioze, žene koje sumnjaju da su oboljele od endometrioze, specijaliste ginekologije na području grada Zagreba na primarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite, specijaliste anesteziologije na području grada Zagreba koji liječe bol uzrokovanu endometriozom na tercijarnoj razini zdravstvene zaštite, abdominalne kirurge, liječnike obiteljske medicine, psihoterapeute, nutricioniste, fizioterapeute te širu javnost.

Kao jedna od aktivnosti koja se provodi u sklopu Projekta je anketiranje ženske populacije. Anketa je izrađena od strane Udruge, Referentnog centra za endometriozu Ministarstva zdravstva i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Pozivamo Vas da ispunite anonimnu anketu putem koje bismo htjeli dobiti informacije o tome koliko je vremena potrebno za postavljanje dijagnoze endometrioze i iskustva pacijentica tijekom postupka dijagnoze.

Ispunjavanje ankete traje 12 minuta. Odgovori su potpuno anonimni, a od Vas nećemo tražiti osobne ili kontakt podatke koji bi Vas mogu identificirati.

Dobivene informacije koristit ćemo kako bismo kroz pilot projekt osvijestili društvo, pacijentice i stručni kadar, kako bi se smanjile godine potrebne da se endometrioza dijagnosticira te kako bi se pružila adekvatna zaštita ženama oboljelim od endometrioze.

Ako imate pitanja o anketi, slobodno nas možete kontaktirati putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Anketa će se provodit do 27. listopada 2023., a dostupna je na ovoj poveznici 

ili putem QR koda:

 Anketni upitnik

Udruga Ja sam 1 od 10 unaprijed se zahvaljuje svima na vrijednom doprinosu u ovom istraživanju!